RunningNL #52

Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen

Het maartnummer ligt in de winkelrekken, inclusief uitgebreide schoenenspecial, waarin we je de beste weg- en trailschoenen voor 2023 presenteren. Dit keer schittert niemand minder dan Geraldine Kemper op onze cover en deelt ze vol enthousiasme haar hardloopverhaal. Ook droomduo Abdi Nageeye en Bashir Abdi schoven aan voor een exclusief dubbelinterview over o.m. hun ambities voor de NN Marathon Rotterdam. Dit en veel meer lees je in het maartnummer.

Schoenenspecial

In onze jaarlijkse schoenenspecial geven we je een uitgebreid overzicht van wel bijna 50 loopschoenen om jou te helpen in de zoektocht naar de ideale looppartner. Van neutrale trainingschoenen tot modellen die extra stabiliteit bieden en snelheidsduivels om je PR mee te breken: ze komen allemaal aan bod. Verder spraken we experts over de laatste schoenentrends en tips om de levensduur van je favoriete paar te verlengen.

Geraldine Kemper

Tussen haar vele activiteiten door, maakte Kemper tijd voor een uitgebreide babbel met RunningNL. Hardlopen zit al van jongs af aan in het bloed van de populaire RTL-presentatrice. Vooral om zich lekker te voelen, niet per se voor die lange afstanden. Een paar keer in de week een kilometer of 10-12 vindt ze heerlijk.

Heuveltraining in Nederland

Traillopen is booming, maar hoe kan je je in het vlakke Nederland voorbereiden op een heuvel- of zelfs bergtrail? Wij vroegen het aan Energy Lab-coach én zelf fervent ultratrailloper Aron Verhaghe. Hij deelt zijn trainings- en techniektips en toont enkele krachtoefeningen om je beenspieren doelgericht mee te trainen. Ook tippen we enkele locaties in Nederland waar je handig op hoogtemeters kan trainen.

Dubbelinterview Abdi & Abdi

RunningNL kon de Belg Bashir Abdi en de Nederlander Abdi Nageeye strikken voor een exclusief dubbelinterview. De marathontoppers vertellen over hun vriendschap, opofferingen, passie en ambities voor de NN Marathon Rotterdam.

Eten voor en na je ochtendloop

Moet je eten voor een ochtendtraining? En zo ja, wat eet je dan het best? Sportvoedingsexperte Anneleen Lambrecht deelt haar tips voor een energievol ochtendloopje, vertelt op wat je moet letten en bespreekt de voordelen van nuchter trainen.

& verder

  • Het nieuwe seizoen van de KLM Urban Trail Series staat voor de deur: ontdek ’s lands mooiste steden al lopend;
  • Reportage: lopen met een vredesmissie. Een jaar geleden ontvluchtte Tetiana Grynova het oorlogsgeweld in Oekraïne. Sindsdien verblijft ze in Amsterdam, waar ze dagelijks loopt ten voordele van goede doelen in haar vaderland;
  • Trainingsschema: halve marathon in 10 weken;
  • Duurzaamheid in de loopsector: groene initiatieven van loopevents, loopmerken en tips om zelf je steentje bij te dragen;
  • Topevents over de grens: bij onze zuiderburen staan er met de Baloise Antwerp 10 Miles en Great Breweries Marathon twee unieke hardloopevents op de kalender. Wij vertellen je waarom deze events ideaal zijn voor een uitje naar België.
  • ...
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »