Events

Jaarlijks initieert en organiseert Arko Sports Media Events tientallen bijeenkomsten voor professionals werkzaam binnen de sectoren sport, bewegen en gezondheid. Professionals die hun kennis willen actualiseren en/of vergroten hebben de keuze uit een uitgebreid aanbod van een- of meerdaagse (internationale) congressen, trainingen, live sessies, workshops en (internationale) studiereizen. Bij alle bijeenkomsten staat het bespreken van actuele inhoud op (een specifiek deel van) het vakgebied centraal.

Arko Sports Media Events organiseert bijeenkomsten voor haar partners en in eigen beheer. Ook heeft zij al vele partijen (zoals sportbonden, overheden en kennisinstellingen) ontzorgt bij het organiseren van bijeenkomsten. Een klein team van betrokken en ervaren event professionals regelt alles rond vorm, inhoud, communicatie & logistiek (of delen daarvan). Offerte aanvragen? Neem dan contact op met Kim van der Haar, business unit manager Events.

 

Aankomende evenementen

 

 

Cursus Stressregulatie & Coaching - woensdag 2 & 9 november 2022

Sport en het ervaren van druk of stress gaan hand in hand. Denk aan serveren met matchpoint tegen of het moeten rijden van je beste race ooit omdat degenen voor jou een topprestatie hebben neergezet.

Waar druk niet per se slecht is en zelfs de presentatie kan verhogen, zien we dat het omslagpunt naar stress er vaak voor zorgt dat een sporter zijn taak niet optimaal kan uitvoeren. Cursusleider Gijs Visser neemt je in twee sessies mee in het verschil tussen druk en stress, hoe stress ontstaat en wat je als coach kunt doen om je sporters te leren stress te herkennen en ermee om te gaan. Deze unieke cursus met veel interactie is een aanrader voor elke coach die met hun sporters werkt en voor coaches in andere vakgebieden die sportminded zijn.

Centraal staat de persoonlijke verdieping en het zelf aan de slag gaan. In de eerste sessie ligt de nadruk op het jezelf beter leren kennen op het gebied van druk en stress. In de tweede sessie leer via het bespreken van praktijksituaties meer over hoe je druk & stress bij je sporters kunt herkennen en hen kunt ondersteunen. Waar het in de sport maar al te vaak draait om winnen, gaat het in deze cursus ook om het leren omgaan met (de verwachting van) verlies.

Meer informatie en inschrijven kan via de website.

 

 

Sessie Gezonde Presatiecultuur - donderdag 10 november 2022

Onder prestatieklimaat verstaan we een omgeving die erop is gericht om zo vaak mogelijk op een zo hoog mogelijk niveau te presteren. Het creëren van een gezond prestatieklimaat is belangrijk! Maar hoe creëer je een gezond prestatieklimaat waarin het talent optimaal kan ontwikkelen en presteren, én het welzijn van het talent centraal staat? En hoe stel je het teambelang voorop zonder het individu te kort te doen? Cruciale vragen in de sport maar net zo relevant in het bedrijfsleven, de overheid en het onderwijs.

In deze sessie brengt coach Hugo een bezoek aan prestatiepsycholoog Rogier. In een persoonlijk vraaggesprek deelt Hugo zijn ervaringen en bespreekt onder andere zijn ontwikkeling van topsporter naar bondscoach van de baansprintploeg. Welke weg heeft hij met zijn team richting Tokyo afgelegd? Welke teamcultuur heeft hij opgebouwd? Hoe heeft hij een veilige en toch uitdagende omgeving gecreëerd? Rogier legt door vragen aan Hugo de verbanden tussen theorie en coaching in de sport én het onderwijs & bedrijfsleven. Tijdens het gesprek licht hij regelmatig zaken toe, waarbij hij deelnemers uitdaagt kritisch te kijken naar hun eigen (sport)organisatie, en het bouwen van high performing teams met een gezond prestatieklimaat.

Rogier en Hugo bundelen in deze sessie met originele opzet hun krachten vanuit de sportpyschologie en de praktijk. De sessie biedt zo een unieke combinatie van wetenschappelijke inzichten én praktijkervaringen die jou als coach/leidinggevende verrijken en je helpen te ontwikkelen naar een betere prestatiecultuur binnen jouw team! Doe er je voordeel mee!

Meer informatie en inschrijven kan via de website.

 

 

Studiemiddag Leren Revalideren - vrijdag 2 december 2022

Een blessure heeft een enorme impact op sporters. Niet alleen lichamelijk, maar ook op hun gedachten en gevoelens. Om optimaal te herstellen is het daarom belangrijk om aan al deze aspecten aandacht te besteden. Uit onderzoek is gebleken dat het revalidatieproces optimaliseert wanneer sporters ook psychologische vaardigheden ontwikkelen en inzetten tijdens hun revalidatie. Zo vergroten sporters de kans op een succesvolle comeback wanneer ze werken met o.a. visualisatie, ontspanning en doelen stellen. Bovendien zijn de inzichten en vaardigheden, die geblesseerde sporters opdoen tijdens hun revalidatie ook zeer nuttig en toepasbaar als ze weer volop aan het sporten zijn om hun prestaties te verbeteren. Veel sporters zeggen niet voor niks na een heftige blessure dat ze er sterker uit zijn gekomen!

Deze thema’s staan centraal op vrijdag 2 december 2022 tijdens een boeiende studiemiddag over ‘Leren revalideren’. Uitgangspunt hierbij is de geblesseerde sporter en zijn of haar coaches & (para-medische) begeleiders. Belangrijk voor jou als coach of begeleider is te weten wat het risico op een blessure vergroot, door welke fases een geblesseerde sporter gaat, hoe een geblesseerde sporter om kan gaan met tegenslag en hoe een blessure het leven van een sporter op zijn kop kan zetten. Hoe kun jij als coach of begeleider je sporter bij blessures optimaal ondersteunen?

Meer informatie en inschrijven kan via de website.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »