Events

Jaarlijks initieert en organiseert Arko Sports Media Events tientallen bijeenkomsten voor professionals werkzaam binnen de sectoren sport, bewegen en gezondheid. Professionals die hun kennis willen actualiseren en/of vergroten hebben de keuze uit een uitgebreid aanbod van een- of meerdaagse (internationale) congressen, trainingen, live sessies, workshops en (internationale) studiereizen. Bij alle bijeenkomsten staat het bespreken van actuele inhoud op (een specifiek deel van) het vakgebied centraal.

Arko Sports Media Events organiseert bijeenkomsten voor haar partners en in eigen beheer. Ook heeft zij al vele partijen (zoals sportbonden, overheden en kennisinstellingen) ontzorgt bij het organiseren van bijeenkomsten. Een klein team van betrokken en ervaren event professionals regelt alles rond vorm, inhoud, communicatie & logistiek (of delen daarvan). Offerte aanvragen? Neem dan contact op met Kim van der Haar, business unit manager Events.

 

Aankomende evenementen

 

Webinar Eetproblemen in de sport - maandag 13 juni 2022

Eetproblemen in de sport komen vaker voor dan je denkt. Het is een gevoelig onderwerp waar te weinig over wordt gepraat. In het najaar van 2021 organiseerden we het eerste webinar Eetproblemen in de sport. Er was veel belangstelling en om die reden bieden we het webinar nogmaals aan; nu op maandag 13 juni 2022.

In dit webinar gaan Kars Zoon ((W)eet-trainer, judotrainer en zelfstandig sportpsycholoog) en Ayonne van Oort (Sport en prestatiepsycholoog en (W)eet-trainer) dieper in op de achtergrond van eetproblemen. Om wat voor soort eetstoornissen gaat het en hoe kun je ze signaleren?

De deskundige docenten gaan met jou als coach of begeleider in gesprek over de theoretische achtergrond van de diverse soorten eetproblemen in de sport en ervaringen met eetproblemen in jouw omgeving. Je krijgt veel tips over hoe je deze vroegtijdig kunt signaleren. Niet voor niets worden worden eetproblemen aangeduid als de 'verborgen tegenstander'!

Meer informatie en inschrijven kan via de website.

 

 

Cursus Coachen op flow - dinsdag 14 juni

Alleen mensen die volledig zichzelf zijn, zijn in staat het allerbeste uit zichzelf te halen. Pas dan kan er ‘flow’ ontstaan. Flow is te omschrijven als een mentale staat van zijn waarin je niets liever doet dan wat je aan het doen bent en waarin je tevens optimaal presteert. Het is een optimale staat van bewustzijn waarin er geen ruimte is voor verstorende emoties, negatieve gedachten of onzekerheid. Mensen (en dus ook sporters) kunnen in een staat van flow boven zichzelf uitstijgen. Topprestaties in de sport worden geleverd in flow. Om het maximale uit jezelf en je sporters (op elk niveau!) te halen is kennis over flow - de psychologie van optimaal functioneren - onmisbaar.

Het nastreven van (top)prestaties is essentieel in de sport. De kleinste nuances maken het verschil tussen winnen en verliezen. En die nuances raken vaak het mentale aspect. Tijdens de cursus hoor je hoe het kan dat sommige sporters boven zichzelf uit weten te stijgen én dan ook nog op het juiste moment. Ze zijn als het ware ‘in the flow’. Maar wat is dat eigenlijk, ‘de flow’? Wat zijn de kenmerken van flow? Hoe kun je deze mentale staat bereiken? Wat is hiervoor nodig, van je sporters en van jou als coach?

Kennis en inzicht rond flow helpen je bij je coaching. Belangrijk is te weten of de aanwijzingen die jij geeft tijdens trainingen en wedstrijden de flow van je sporters bevordert. Vaak genoeg wordt namelijk bij hele sterke coaching de flow van sporters verstoord... Onbewust ben je als coach dan een afleider van je eigen sporter(s).

Meer informatie en inschrijven kan via de website.

 

 

Sponsorreport Studiereis Seattle - dinsdag 27 september - zondag 2 oktober 2022

Eind september vindt het Sponsorship Mastery Summit plaats in Seattle. Sponsorreport pakt een oude traditie op en organiseert een exclusieve studiereis naar de Verenigde Staten. Een reis vol interessante keynotes, een exclusief programma en veel interactie tussen de deelnemers.

Sponsorship Mastery Summit
Sponsorreport organiseert naast het congres ook aanvullende sessies en bezoek aan sport- en/of culturele organisaties in Seattle. Zo is de Climate Pledge Arena naar eigen zeggen de meest duurzame en verantwoordelijke arena ter wereld.

Meer informatie en inschrijven kan via de website.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »