bestel nu Sportklimmen, spelen met evenwicht

Sportklimmen, spelen met evenwicht

Sportklimmen, spelen met evenwicht

Sportklimmen wordt beoefend op kunstmatige klimwanden, rotsen, ijswanden en gemengd terrein. Dit boek is gericht op het klimmen op kunstmatige klimwanden. In Nederland wordt geklommen in commerciële klimcentra, maar ook in het bewegingsonderwijs. Een groot aantal scholen heeft inmiddels de beschikking over een klimwand.

In Sportklimmen, spelen met evenwicht wordt een brug geslagen tussen de klimsport en het bewegingsonderwijs. Het biedt sportkliminstructeurs (in opleiding) alsmede docenten en studenten lichamelijke opvoeding een visie en een groot aantal praktijksituaties om sportklimmen bij kinderen te introduceren. Er wordt dus een brede toegankelijkheid nagestreefd.

Sportklimmen is een sport waarbij veiligheid van groot belang is. In Sportklimmen, spelen met evenwicht komen daarom klimwand en -materiaal aan de orde, maar is ook veel plek ingeruimd voor veilig klimles geven. In deze derde herziene uitgave zijn de meest actuele veiligheidsvoorschriften opgenomen. Tevens wordt uitgebreid ingegaan op het leren klimmen en het verbeteren van techniek en tactiek. Steeds is hierbij het uitgangspunt dat sportklimmen een avontuurlijke en uitdagende jeugdsport kan zijn, mits er ook veel aandacht wordt geschonken aan klimspelvormen.

Auteur: Frans Melskens
Prijs: € 16,90 incl. btw / € 15,94 excl. btw
Genoemde prijzen zijn exclusief
verzend- en administratiekosten.
ISBN: 978-90-72335-00-5
Omvang: 163 pagina’s
 

Bestel nu

Ik bestel een exemplaar van Sportklimmen, spelen met evenwicht voor € 16,90

Bel Arko Sports Media

PUBLICATIES