bestel nu Sportief!

Sportief!

Sportief!

Wilt u als leerkracht een actieve inbreng van uw leerlingen in groep 7 en 8 van het basisonderwijs stimuleren, dan is Sportief! daarvoor een uitgelezen instrument. Het gebruik van Sportief! maakt dat leerlingen gaan nadenken over het eigen bewegen en de eigen vorderingen en biedt een praktisch kader voor de invulling van de laatste jaren bewegingonderwijs op de basisschool.

Sportief! bestaat uit leerlingenboekjes en een beknopte docentenhandleiding. De leerling noteert in zijn leerlingenboekje eerst welke activiteiten beheerst worden. De leerkracht bevestigt vervolgens de mening van de leerling of geeft aan dat hij het (nog) niet met hem eens is. De leerkracht vertelt in dat geval wat er nog verbeterd moet worden en hoe de leerling dat kan oefenen.

Voordelen
Deze manier van werken zet de leerling aan tot reflectie en biedt een kader voor de invulling van de lessen bewegingsonderwijs. Bovendien biedt de methode een verduidelijking van hetgeen er tijdens de lessen geleerd wordt – zowel aan de leerlingen zelf, als aan andere leerkrachten en de ouders – en vergemakkelijkt ze de overdracht naar het bewegingsonderwijs in het voortgezet onderwijs. Ten slotte bieden de leerlingenboekjes de leerlingen ook nog eens een leuke, tastbare herinnering aan de gymlessen op de basisschool.

Basisdocument
Sportief! is gebaseerd op het Basisdocument Bewegingsonderwijs voor het basisonderwijs. Voor alle leerlijnen uit het Basisdocument bevat Sportief! enkele activiteiten en reguleringsdoelen. Van de meeste activiteiten geeft Sportief! een moeilijke en een makkelijke variant. Ten slotte bevat Sportief! een aantal circuits.

Auteur: L. Steerneman (red.)
Prijs: € 2,50 incl. btw / € 2,36 excl. btw
Genoemde prijzen zijn exclusief
verzend- en administratiekosten.
ISBN: 978-90-72335-29-6
Omvang: 40 pagina’s
 

Bestel nu

Ik bestel een exemplaar van Sportief! voor € 2,50 (incl. btw)

Bel Arko Sports Media

PUBLICATIES