bestel nu Schaatsen jong geleerd

Schaatsen jong geleerd

Schaatsen jong geleerd

Schaatsen is in Nederland cultuurgoed. Behalve op natuurijs wordt er steeds vaker op (overdekte) kunstijsbanen geschaatst. Er zijn veel manieren om te schaatsen en het materiaal waarop gereden kan worden is divers. In dit boek wordt uitgegaan van de eenvoudige lage schaats.

In Schaatsen jong geleerd wordt een brug geslagen tussen de schaatssport en het bewegingsonderwijs. Het biedt schaatsinstructeurs (in opleiding) alsmede docenten en studenten lichamelijke opvoeding een visie en veel praktijksituaties om schaatsen bij kinderen te introduceren. Er wordt dus een brede toegankelijkheid nagestreefd.

Naast informatie over balans, schaatsmateriaal, ijsbaan en veiligheid wordt de schaatsbeweging (rechtuit en bocht) beschreven. Tevens wordt uitgebreid ingegaan op het leren schaatsen en komen talrijke oefen- en spelvormen aan bod. Steeds is hierbij het uitgangspunt dat schaatsen een uitdagende jeugdsport
kan zijn, mits er ook veel aandacht wordt geschonken aan het creëren van schaatsplezier.

Henk Gemser
is docent lichamelijke opvoeding en oprichter van schaatsschool Pro Action. Daarnaast was hij jarenlang docent aan het CIOS in Heerenveen en trainer-coach bij verschillende KNSB-kernploegen.

Auteur: Henk Gemser
Prijs: € 16,90 incl. btw / € 15,94 excl. btw
Genoemde prijzen zijn exclusief
verzend- en administratiekosten.
ISBN: 978-90-72335-60-9
Omvang: 80 pagina’s
 

Bestel nu

Ik bestel een exemplaar van Schaatsen jong geleerd voor € 16,90 (incl. btw)

Bel Arko Sports Media

PUBLICATIES