bestel nu Korfbal spelen is korfbal leren

Korfbal spelen is korfbal leren

Korfbal spelen is korfbal leren

Korfbal wordt (uiteraard) beoefend bij korfbalverenigingen. Ook in het bewegingsonderwijs wordt van oudsher veel aan korfbal gedaan.

In Korfbal spelen is korfbal leren wordt een brug geslagen tussen jeugdsport en bewegingsonderwijs. Het boek biedt docenten en studenten bewegingsonderwijs alsmede korfbaltrainers (in opleiding) een visie op korfbal en op het leren van korfbal. Veel praktijksituaties worden besproken. Dat alles met het doel om korfbal op de juiste manier aan te leren en om trainers een beeld te geven hoe ze spelers kunnen helpen bij het ontwikkelen van hun korfbalspel.

De kern daarbij is dat jonge spelers het korfbalspel eerst leren begrijpen. Vervolgens kunnen (korfbalechte) oefenvormen worden aangeboden die de spelers helpen bij het ontwikkelen van hun spel.

Over de auteurs
Rob Lof was verantwoordelijk voor de opleidingen bij het KNKV en is, als vrijwilliger, actief bij clubs in het kader van ‘coach de coach’. Kees Vlietstra is docent bewegingsonderwijs en werkt bij het KNKV als consulent.

Sportimpuls
is de praktijkreeks van het Jan Luiting Fonds.

Auteur: Rob Lof en Kees Vlietstra
Prijs: € 16,90 incl. btw / € 15,94 excl. btw
Genoemde prijzen zijn exclusief verzend- en administratiekosten.
ISBN: 978-90-72335-63-0
Druk: Eerste druk, 2016
Omvang: 184 pagina’s
 

Bestel nu

Ik bestel een exemplaar van Korfbal spelen is korfbal leren voor € 16,90 (incl. btw)

Bel Arko Sports Media

PUBLICATIES