bestel nu Op dun ijs – Het verhaal van Peter Mueller

Op dun ijs – Het verhaal van Peter Mueller

Op dun ijs – Het verhaal van Peter Mueller

‘Wacht maar op mijn boek’, antwoordde hij als mensen vroegen naar alles wat hij de afgelopen jaren meemaakte. In Op dun ijs doet Peter zijn verhaal, en er valt genoeg te vertellen. Zo is er de bijzondere manier waarop hij als schaatser in 1976 olympisch goud wint op de 1.000 meter. Succes dat hij als coach herhaalt met Bonnie Blair, Dan Jansen en Marianne Timmer.

De uitzonderlijke prestaties van Peter Mueller hebben alles te maken met zijn extreme persoonlijkheid. Hoge pieken, diepe dalen. In Op dun ijs vertelt hij over zijn achtergrond: de emigratie van zijn ouders naar Madison, Wisconsin, zijn eerste slagen op het ijs van Tenney Park, zijn band met topschaatsers Eric Heiden en Dan Jansen en hoe hij samen met deze Amerikaanse pioniers de wereldtop bestormde. Uiteindelijk leidt dit tot een miljoenencontract bij Spaar Select, hilarische avonturen met Nederlandse toppers als Erben Wennemars en Gianni Romme, en een huwelijk met de koningin van Nagano… Aan prachtige hoogtepunten geen gebrek.

Het geheim achter zijn succes? Werken, keihard werken. Zo bouwde hij in 25 jaar een ongeëvenaarde carrière op als schaatscoach. Van het kleine Oostenrijk tot het grote Nederland, waar hij binnenkomt in een tijd dat de schaatssport explodeert. Commerciële ploegen, ruzies, rechtszaken: Mueller doet onthullende bekentenissen. Ook over zijn privéleven, met als dieptepunt de pijnlijke scheiding van Marianne Timmer.

Hij besluit zijn verhaal met de achtergronden van zijn succes in Noorwegen, waar hij een groep trof met precies dezelfde instelling als hij. Met alle passie die in hem is, werkt Mueller met zijn Noren toe naar grootse prestaties. De schaatswereld is gewaarschuwd!

Auteur: Maarten Scholten
Prijs: € 17,95incl. btw / € 16,93 excl. btw
  Genoemde prijzen zijn exclusief
verzend- en administratiekosten.
ISBN: 978-90-77072-92-9
Omvang: 216 pagina’s

 

Wat zeggen de media over Op dun ijs?

“Op dun ijs is een smeuïg boek van een van de kleurrijkste mensen in het schaatsen.”
Trouw

“Leest als een trein.”
de Volkskrant

“In Op dun ijs gunt Peter Mueller de lezer een uniek kijkje achter de schermen van het moderne schaatsen.”
De Telegraaf

 

Bestel nu

Ik bestel een exemplaar van Op dun ijs – Het verhaal van Peter Mueller voor € 17,95

PUBLICATIES