bestel nu In de ban van beachvolleybal

In de ban van beachvolleybal

In de ban van beachvolleybal

Hoe deze snelgroeiende sport Nederland veroverde

Wat begon als een spelletje op het strand is uitgegroeid tot één van de best bekeken en bezochte olympische sporten. In Nederland maakte het beachvolleybal in een kwart eeuw tijd een stormachtige groei door. Op de stranden, maar ook in het binnenland. Het wereldkampioenschap beachvolleybal 2015 in Den Haag, Amsterdam, Apeldoorn en Rotterdam staat symbool voor die ontwikkeling.

Ter gelegenheid van het WK 2015 verschijnt het boek In de ban van beachvolleybal met verhalen over de roots en cultuur van het beachvolleybal, in Nederland en internationaal, het sexy imago, de opmars van de sport en haar ontwikkeling in de breedte. Parallel aan het internationale succes van de topteams ‘scoorde’ Nederland de afgelopen jaren ook met de succesvolle organisatie van internationale toernooien. Die verdienste is niet los te zien van de toewijzing van het WK 2015 aan de Nederlandse volleybalbond (Nevobo).

De verhalen worden verteld door de grondleggers en wereldtoppers die het beachvolleybal de afgelopen 25 jaar naar een hoger plan hebben getild, en zijn opgetekend door journalisten die de sport de afgelopen 25 jaar hebben gevolgd en beschreven. Die bundeling van kennis heeft geleid tot dit indrukwekkende, eerste boekwerk over het beachvolleybal in Nederland.

Samenstellers: Edwin Alblas (co-auteur) en Frans Oosterwijk
Auteurs: Jan-Cees Butter, Hans Klippus, Friso Schotanus, Edward Swier en John Volkers
Prijs: € 24,95 incl. btw / € 23,54 excl. btw
Genoemde prijzen zijn exclusief verzend- en administratiekosten.
ISBN: 978-90-5472-317-2
Omvang: 237 pagina’s
 

Bestel nu

Ik bestel een exemplaar van In de ban van beachvolleybal voor € 24,95 incl. btw

PUBLICATIES