bestel nu BOOGIE, De biografie van Michael Boogerd

BOOGIE, De biografie van Michael Boogerd

BOOGIE, De biografie van Michael Boogerd

Michael Boogerd was meer dan tien jaar lang een topper in het internationale wielerpeloton. In zijn biografie vertelt hij alles over zijn unieke carrière en de woelige wielerwereld om hem heen.

Over hoe het allemaal begon, als jochie in de duinen bij Scheveningen, water over zich heen gooiend, armen in de lucht. En hoe hij ontdekte wat zijn talent was, namelijk waanzinnig hard trainen en het uiterste vergen van zichzelf. Zodat hij klaar was voor het echte werk.

Met de ritzege in de Tour waarin hij debuteerde, in 1996, was zijn naam voorgoed gevestigd. Vele overwinningen en ereplaatsen volgden, zowel in kampioenschappen als in klassiekers. Zijn resultaten waren nooit gestolen. Vaker dan andere renners van zijn generatie kleurde hij finales van de grote koersen. Aanvallend, zoals zijn vader het hem ooit leerde. Met als hoogtepunt de legendarische etappe naar La Plagne in de Tour van 2002. Boogerd werd Boogie, jarenlang de favoriet van vele wielerfans. Boegbeeld van het Nederlandse wielrennen.

De vele successen, maar ook de schaduwkanten van zijn grenzeloze gedrevenheid komen aan bod in Boogie. Zijn met unieke foto”s geïllustreerde biografie bevat bovendien het dramatische verhaal van de verloren gele trui in de Tour de France van 2007.

Boogie werd opgetekend door Maarten Scholten, vanaf 1994 sportverslaggever bij de Haagsche Courant, Sport International en tegenwoordig bij NRC Handelsblad/NRC Next. Van hem verschenen eerder Op dun ijs, het verhaal van Peter Mueller en IJskampioenen.

Auteur: Maarten Scholten
Prijs: € 24,95 incl. btw / € 23,45 excl. btw
  Genoemde prijzen zijn exclusief
verzend- en administratiekosten.
ISBN: 978-90-5472-040-9
Omvang: 296 pagina’s
 

Bestel nu

Ik bestel een exemplaar van BOOGIE, De biografie van Michael Boogerd voor € 24,95 (incl. btw)

PUBLICATIES