bestel nu Sport en economie: samen in de spits

Sport en economie: samen in de spits

Sport en economie: samen in de spits

Voetballer Kevin De Bruyne werd in de zomer van 2015 voor een bedrag van 74 miljoen euro door Manchester City weggekocht bij Wolfsburg. Zlatan Ibrahimovic heeft een jaarsalaris van 14 miljoen euro. Diverse media betalen meer dan 4 miljard pond voor de rechten op de Premier League. Het is duidelijk dat sport zich de afgelopen decennia heeft ontwikkeld tot een goedgeoliede industrie. Er gaan jaarlijks miljarden euro’s in om en sport is daarmee een bedrijfstak op zich.

Trudo Dejonghe behandelt in vier delen de belangrijkste punten uit de sporteconomie. De basis wordt in deel 1 gelegd, waarin de snelgroeiende relatie tussen sport en economie besproken wordt. In het tweede deel analyseert hij de vraag naar en het aanbod van sport. De verhouding tussen vrije tijd, inkomen en sportparticipatie en -consumptie wordt uitgelegd. Deel 3 gaat over de professionele teamsporten. Hierin wordt onder andere de Europese en de Amerikaanse benadering van het fenomeen professionele teamsport bekeken, net als de noodzakelijke spanning en samenwerking tussen tegenstanders. Het laatste deel behandelt de financiële ontwikkelingen van en studies naar megasportevenementen.

Sport en economie: samen in de spits is bedoeld als inleiding voor studenten in de sportgerelateerde studiedomeinen en voor alle andere geïnteresseerden. Het boek vult een leemte op de Nederlandstalige markt door niet-economen en stu- denten de eerste stappen te laten zetten naar het begrijpen van de economische wetmatigheden in de sport. Het boek is een inleiding tot de sporteconomie en vormt een aanzet tot verdere verdieping in de meer academische literatuur.

Auteurs: Trudo Dejonghe
Prijs: € 50,35 incl. btw / € 47,50 excl. btw
Genoemde prijzen zijn exclusief verzend- en administratiekosten.
ISBN: 978-90-5472-343-1
Omvang: 576 pagina’s
 

Bestel nu

Ik bestel een exemplaar van Sport en economie: samen in de spits voor 50,35 (incl. btw)

Vakpublicaties

Bijeenkomsten

Boeken

Boeken in Mulier Fonds

Boeken in Professioneel Sportmanagement

Bel Arko Sports Media

PUBLICATIES