bestel nu Presteren!

Presteren!


Presteren Voorkant met lijnMaurits Hendriks

op de voet gevolgd door Maarten Westermann

Topsport op het hoogste internationale niveau duldt geen vrijblijvendheid. Presteren! Het uitroepreken staat er niet zomaar achter. Het is een must. Zeker in de beleving van Maurits Hendriks, technisch
directeur van NOC*NSF en chef de mission van TeamNL.

Wat bezielt deze man, vroeg journalist en schrijver Maarten Westermann zich af. Wat is zijn aandeel in de successen van onze olympische sporters? Hoe is zijn werkwijze? Westermann besluit Hendriks gedurende langere tijd te volgen, om te weten te komen wat presteren is. Hij is nauw betrokken bij de weg die de Nederlandse ploeg aflegt van Sotsji naar Rio, een welhaast militaire missie met als hoogste doel een optimaal resultaat voor TeamNL. Hij is getuige van de chaos die TeamNL aantreft in het Olympisch Dorp in Rio en de inspanningen die de crew ter plaatse zich getroost om te redden wat er te redden valt. En hij doet verslag van de affaire rond turner Yuri van Gelder. Het levert al met al een uitermate boeiend verhaal op, waaraan sportliefhebbers veel plezier zullen beleven. Maar het zou ook zomaar als managementboek kunnen dienen. Om te leren hoe je een team smeedt, hoe je omgaat met verwachtingen van de buitenwereld, hoe je tegenslagen verwerkt en hoe je vervolgens in het strijdperk treedt met de concurrentie.

Aan het einde van het boek volgt de afrekening. Zijn de doelstellingen gehaald? Hoeveel medailles hebben de Nederlandse sporters gewonnen? En was het al die inspanningen waard?

Auteur: Maarten Westermann
Prijs: € 19,99 incl. btw / € 18,86 excl. btw
Genoemde prijzen zijn exclusief verzend- en administratiekosten.
ISBN: 978-90-5472-380-6
Omvang: 352 pagina’s

Over de auteur
Maarten Westermann (1953) is journalist en schrijver. Hij werkte tien jaar als redacteur bij Elseviers Weekblad en was betrokken bij de oprichting van Quote, waaraan hij vijf jaren verbonden bleef.
Daarna zette hij zijn werkzaamheden zelfstandig voort. In die hoedanigheid schreef hij, naast enkele (sport)biografieën, een groot aantal interviews, achtergrondverhalen en columns voor diverse magazines.

 

Bestel nu

Ik bestel een exemplaar van Presteren! voor € 19,99 (incl. btw)

Vakpublicaties

Bijeenkomsten

Boeken

Boeken in Mulier Fonds

Boeken in Professioneel Sportmanagement

Bel Arko Sports Media

PUBLICATIES