bestel nu Management van sportaccommodaties en -evenementen

Management van sportaccommodaties en -evenementen

Management van sportaccommodaties en -evenementen

Of het nu gaat om de Olympische Spelen of om een atletiekwedstrijd voor de jeugd, een zorgvuldige organisatie is van groot belang om ervan verzekerd te zijn dat zowel sporters als toeschouwers plezier beleven aan het sportevenement. Van skybox tot sprinklers, van catering tot sanitair: accommodatie-, evenementen- en facility managers zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het succes van elk sportevenement.

Dit boek verklaart vanuit een managementperspectief hoe dit succes bereikt en gemeten kan worden. Met aansprekende nationale en internationale casestudies biedt het boek oplossingen voor de praktische managementkwesties en technische problemen bij het ontwikkelen en exploiteren van sportaccommodaties en het organiseren van sportevenementen. De auteurs behandelen het nut en de noodzaak van haalbaarheidsanalyses en marktonderzoeken, bespreken wat er komt kijken bij het ontwerp en de bouw van een accommodatie, beschrijven hoe een sportevenement kan worden binnengehaald en hoe je dat het best kunt exploiteren. Daarbij besteden zij onder meer aandacht aan risicoanalyse, contract- en projectmanagement, het werven en belonen van personeel, beroepsgezondheid en -veiligheid en contractuele overeenkomsten. Ook de impact die de bouw van een accommodatie en het organiseren van sportevenementen hebben op de economie, de maatschappij en het milieu, blijft uiteraard niet onbesproken.

Geen ander Nederlandstalig boek geeft zo”n compleet beeld van het werkterrein van de accommodatie- en evenementenmanager. Het wijst op de kansen die er liggen en – niet minder belangrijk – op de valkuilen die gemeden moeten worden. Kortom, een echte aanrader voor facility managers die werkzaam zijn in de sportaccommodatie- en -evenementensector!

Auteur: Hans Westerbeek, Aaron Smith, Paul Turner, Paul Emery, Christine Green, Linda van Leeuwen en Berend Rubingh
Prijs: € 41,87 incl. btw / € 39,50 excl. btw
Genoemde prijzen zijn exclusief
verzend- en administratiekosten.
ISBN: 978-90-770072-90-5
Omvang: 384 pagina’s
 

Bestel nu

Ik bestel een exemplaar van Management van sportaccommodaties en -evenementen voor € 41,87 (incl. btw)

PUBLICATIES