bestel nu Doping onder Controle

Doping onder Controle

Doping onder Controle

25 jaar dopingbeleid in Nederland (1989-2014)

Sport is te mooi voor doping. In 1989 werd in Nederland de allereerste zelfstandige anti-dopingorganisatie ter wereld opgericht, het Nederlands Centrum voor Dopingvraagstukken (NeCeDo). In 1999 kwam daar Doping Controle Nederland (DoCoNed) bij. In 2006 fuseerden beide organisaties tot de Dopingautoriteit, die anno 2014 het 25-jarig jubileum viert.

Dit jubileumboek laat zien hoe het Nederlandse dopingbeleid in de afgelopen 25 jaar vorm heeft gekregen en steeds meer controle kreeg over de diverse aspecten van de dopingproblematiek.

Na een historische terugblik op de nationale situatie volgt in hoofdstuk 2 een beschrijving van de belangrijkste internationale ontwikkelingen. In hoofdstuk 3 wordt het dopingbeleid vanuit allerlei invalshoeken bekeken door diverse professionals, zoals een sportarts, een directeur van een dopinglaboratorium, een jurist, een journalist en een sporter.

Het maakt duidelijk dat het dopingbeleid nooit af is. Met deze eerste 25 jaar is wel een stevig fundament gelegd voor de toekomst.

Auteurs: Frans Stoele, Olivier de Hon & Bart Coumans (red.)
Prijs: € 26,50 incl. btw / € 25,- excl. btw
Genoemde prijzen zijn exclusief verzend- en administratiekosten.
ISBN: 978-90-5472-298-4
Omvang: 244 pagina’s
 

Bestel nu

Ik bestel een exemplaar van Doping onder Controle voor € 26,50 (incl. btw)

Vakpublicaties

Bijeenkomsten

Boeken

Boeken in Mulier Fonds

Boeken in Professioneel Sportmanagement

Bel Arko Sports Media

PUBLICATIES