bestel nu De fitnessbranche in beeld – 2008

De fitnessbranche in beeld – 2008

De fitnessbranche in beeld – 2008

Fitnesscentra profiteren flink van de toenemende aandacht voor het lichamelijk welzijn. Dit geldt voor de hele wellnessbranche, waartoe ook de fitnesscentra gerekend worden. Het Centraal Bureau voor de Statistiek berichtte eind vorig jaar dat het aantal centra in deze branche de laatste jaren explosief is gestegen. Er komen steeds meer nieuwe ondernemers op de markt. De concurrentie neemt toe.

Deze ontwikkelingen roepen bij fitnessondernemers allerlei vragen op. Zijn het vooral de ketens die groeien of neemt het aantal individuele ondernemers net zo hard toe? Wat is de beste locatie voor een nieuwe vestiging? De explosieve groei van de fitnessmarkt maakt ook beleidsmakers nieuwsgierig. Zijn de grenzen van de groei in zicht? In welke regio’s concentreert de opmars van fitness zich vooral? Welke doelgroepen kunnen via deze centra worden bereikt? Hoe groot is de werkgelegenheid in deze sector? Hoeveel geld gaat hier in om?

De fitnessbranche in beeld – 2008 geeft een representatief beeld van de fitnessmarkt en van ontwikkelingen in deze sector. Het rapport bevat trends, actualiteiten en kerncijfers. Aan de Nationale Fitnessmonitor 2007 hebben maar liefst 800 fitnessondernemingen meegewerkt. Niet eerder werd in de Nederlandse fitnessbranche op zo grote schaal onderzoek gedaan. De fitnessbranche in beeld – 2008 geeft dan ook een gedegen overzicht van de markt en is onder andere bruikbaar voor marktvergelijking, productontwikkeling en benchmarking.

Auteur: Jo Lucassen en Marieke van Schendel
Prijs: € 84,80 incl. btw / € 80,- excl. btw
  Genoemde prijzen zijn exclusief
verzend- en administratiekosten.
ISBN: 978-90-5472-056-0
Omvang: 136 pagina’s
 

Bestel nu

Ik bestel een exemplaar van De fitnessbranche in beeld – 2008 voor € 84,80 (incl. btw)

Vakpublicaties

Bijeenkomsten

Boeken

Boeken in Mulier Fonds

Boeken in Professioneel Sportmanagement

Bel Arko Sports Media

PUBLICATIES