bestel nu Brancherapport Tennis in Nederland

Brancherapport Tennis in Nederland

Brancherapport Tennis in Nederland

De tenniswereld in al haar aspecten geserveerd

Tennis is na voetbal de tweede sport van Nederland. Ongeveer een miljoen mensen staan regelmatig op de tennisbaan, en meer dan 600.000 mensen zijn lid van één of meer van de 1.700 KNLTB-tennisverenigingen die ons land rijk is. Daarmee is tennis niet weg te denken uit het sportlandschap van Nederland.

Toch blijft de tennissport nog te vaak onderbelicht in de maatschappelijke discussie over de rol van sport in onze samenleving. Dit kan te maken hebben met het feit dat de tennissport, in tegenstelling tot veel andere sporten, grotendeels zonder bemoeienis van de overheid func- tioneert, dankzij verenigingen die zelf hun tennisaccommodatie beheren of marktpartijen die tennisbanen verhuren. In dit boek wordt deze relatief onbekende tenniswereld, en de maat- schappelijke en economische betekenis ervan, helder in beeld gebracht op basis van onderzoe- ken die zijn uitgevoerd in samenwerking tussen de KNLTB en het Mulier Instituut.

Het boek is interessant voor iedereen die meer wil weten over tennis in Nederland. De overzichte- lijke tabellen en grafieken maken het zeer geschikt als naslagwerk voor verenigingsbestuurders, gemeenteambtenaren, journalisten of anderen die zich willen verdiepen in ontwikkelingen in de tennissport.

Auteur: Mulier Instituut
Redactie: Hugo van der Poel & Sven Bakker
Prijs: € 42,35 incl. btw / € 39,95 excl. btw
Genoemde prijzen zijn exclusief verzend- en administratiekosten.
ISBN: 978-90-5472-313-4
Omvang: 256 pagina’s
 

Bestel nu

Ik bestel een exemplaar van Brancherapport Tennis in Nederland voor € 42,35 (incl. btw)

Vakpublicaties

Bijeenkomsten

Boeken

Boeken in Mulier Fonds

Boeken in Professioneel Sportmanagement

Bel Arko Sports Media

PUBLICATIES